Hoe ziet ons assemblageproces eruit?

Je bent hier:
Verwachte leestijd: 2 min

Inleiding:

Wij krijgen vaak de vraag wat ons assemblageproces inhoud en of het nodig is.

In plaats van het constant opnieuw uitleggen hebben wij besloten om een kort en algemeen artikel hiervan te maken voor juist diegenen die zich afvragen waar ons assemblageproces uit bestaat en waarvoor het is.

Inhoud:

Stap 1Controle hardware en klaartzetten gereedschap
Stap 2Assemblage systeem
Stap 3Test hardware
Stap 4Installatie software
Stap 5Nacontrole systeem

Stap 1: Controle hardware en klaarzetten gereedschap

Vrijwel alle onderdelen die gebruikt worden voor het assembleren van een computer komt met de post. Ook al worden alle onderdelen goed verpakt zijn er toch die momenten dat er iets defect binnen komt. Wij inspecteren de onderdelen op zichtbare schade. Nadat de onderdelen goedgekeurd zijn, kunnen we beginnen aan de assemblage.

Stap 2: Assemblage van het systeem

Er worden een aantal belangrijke eisen gesteld aan onze systemen, zoals:

  • Correcte cable management
  • Correcte airflow (richting en effectiviteit van koele lucht)
  • Makkelijke onderhoud
  • Correcte positionering van onderdelen

Voordat we beginnen aan de assemblage kijken we welke positionering het beste schikt met de gekozen onderdelen.

Nadat alle onderdelen gemonteerd zijn gaan we aan de slag met cable management. In dit proces wordt er vooral op netheid, airflow en gemak voor het  vervangen van onderdelen gelet.

Stap 3: Test hardware

Eerder werd er al verteld dat sommige onderdelen defect binnenkomen. Vaak is het niet zichtbare schade. Hierdoor worden de onderdelen getest op defecten of instabiliteit. We beginnen met het testen van de meest fragiele onderdelen zoals het werkgeheugen, harde schijf en voeding.

Bij een slecht resultaat wordt het onderdeel dat problemen vertoond vervangen door een nieuw onderdeel.

Zodra het zeker is dat alle onderdelen correct werken gaan we verder met het updaten en instellen van de BIOS/UEFI. Het is belangrijk dat de gemonteerde onderdelen goed met elkaar samenwerken. Dus, zodra de BIOS/UEFI vernieuwd is naar de meest recente versie worden alle instellingen in de BIOS gecontroleerd en indien nodig aangepast naar de goede waardes.

Stap 4: Installatie software

Bij het samenstellen van een computers op onze website bieden wij de klant meerdere types van Windows 10 aanzoals: Windows 10 Home en Pro.  In dit artikel nemen we Windows 10 als voorbeeld. Bij het installeren van Windows hebben we weer een aantal eisen:

  • Missende drivers installeren en instellen
  • Benodigde en bestelde software installeren en instellen
  • Correct instellen van toepassingen en algemene instellingen van Windows

Doordat er een zeer grote variatie aan aanbod van onderdelen aanwezig zijn zullen er ongetwijfeld een aantal drivers in eerste instantie missen. Er wordt dan ook gekeken of er betere drivers beschikbaar zijn gesteld. Als dit het geval is wordt dit ook geïnstalleerd en ingesteld.

Bij het samenstellen van een computer heeft u de mogelijkheid om extra software zoals Microsoft Office en anti-virus programma’s mee te bestellen. Indien het mogelijk is worden deze voorgeinstalleerd. Bij Office is dit bijvoorbeeld niet mogelijk omdat wij dan persoonlijke gegevens moeten hebben.

Stap 5: Nacontrole systeem

Uw systeem wordt nadat het geassembleerd, geïnstalleerd en ingesteld is uitgebreid gecontroleerd op eventuele fouten.

In dit proces wordt er nogmaals uitgebreid gecontroleerd op hitteproductie en geluidsproductie.

Allereerst wordt er een korte stresstest uitgevoerd. Hierbij worden de processor, grafische kaart en werkgeheugen volledig belast. In dit proces wordt de temperatuur en geluidsproductie gemeten.

Als de temperatuur te hoog uitvalt worden er aanpassingen voor de draaisnelheid van de ventilatoren toegepast of wordt de indeling van de ventilatoren in de kast gewijzigd.

De hoogte van de geluidsproductie wordt door veel dingen bepaald, zoals:

  • Draaisnelheid van de ventilatoren
  • Resonantie
  • Kwaliteit van de ventilator

Indien de geluidsproductie hoger uitvalt dan wat wij verwachten van de samenstelling worden er opnieuw wijzigingen doorgevoerd zoals het vervangen van de ventilator door een andere of het toevoegen van rubbertjes bij de schroeven.

Tot slot:

Wij hopen dat wij u goed hebben kunnen inlichten over onze assemblage proces. Als er vragen of opmerkingen zijn kunt u een e-mail sturen naar info@menacomputers.nl met het onderwerp: Blog – Assemblage proces.

Dit artikel is gebaseerd op een algemene systeem. Bij elke samenstelling kan het procedure een stukje veranderen.

Was deze artikel nuttig?
Niet leuk 0