Close

Klantenservice

Bestelstatussen


Zodra je een bestelling plaatst op onze website krijg je een status update van je bestelling. Wij hebben verschillende status updates, hieronder een overzicht van alle mogelijke status updates:

Betaling in behandeling / In afwachting van bankoverschrijving

Een bestelling met deze status wordt niet behandeld. Wij wachten eerst op de betaling, zodra deze binnen is zal onze website automatisch de status wijzigen in "Betaling ontvangen". Neem contact op als je betaald hebt en de status niet verandert is.

Betaling ontvangen

De betaling voor de bestelling is ontvangen. Een medewerker gaat de bestelling controleren en als alles er correct uitziet wordt uw bestelling in behandeling genomen.

Betalingsfout

Er is iets mis gegaan bij het betalen van je bestelling. Als je niet weet waarom het mislukt is verzoeken we je om contact op te nemen zodat we het kunnen onderzoeken.

Geannuleerd

Je bestelling is na overleg geannuleerd.

Terugbetaling

Na een retour of een annulering, na bespreking, krijg je deze status zodra je bestelling terug betaald is.

Begonnen aan assemblage

Bij veel van onze systemen kan je kiezen voor een assemblage, zodra we beginnen aan de assemblage laten we het weten met deze status.

Klaar voor verzending

Je bestelling is compleet en is klaar voor ophaal door de transporteur.

Klaar voor ophaal

Je bestelling is compleet en je mag het ophalen binnen onze openingstijden, je hoeft hier geen afspraak voor te maken. Laat je iemand anders de bestelling ophalen, laat ons dit dan weten. Het kan voorkomen dat uitlevering geweigerd wordt als je je onvoldoende kan identificeren.

Verzonden / Opgehaald

Je bestelling is afgegeven aan de vervoeder of het is opgehaald door jouw. Hierna zal je per mail een factuur ontvangen van je bestelling. Bewaar je factuur goed, je hebt het mogelijk nodig bij het aanmelden van een garantie claim.

Close